Кадър: БНТДоц. Любомир Киров обяви, че хората не трябва да се лекуват

...
Кадър: БНТДоц. Любомир Киров обяви, че хората не трябва да се лекуват
Коментари Харесай

Доц. Любомир Киров: Всеки изпитва притеснение и страх, но това не трябва да подтиква хората към това да се лекуват сами

Кадър: Българска национална телевизия

Доц. Любомир Киров разгласи, че хората не трябва да се лекуват сами от ковид, колкото и да са обезпокоени.

„ Да не вършим самоинициатива, тъй като в последно време неправилното самолечение става по-опасно от самия вирус... Всеки изпитва терзание и боязън, само че това не би трябвало да подтиква хората към това да се лекуват сами “. Това сподели пред БНР доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

По думите му бързото идентифициране на инфектираните хора ще забави темпото на разпространение на вируса, написа Novini.bg.

„ Тупането на топката и бавенето на обстановката не ги разбирам. Защо не се одобряват бързите антигенни проби? Ако бъдат официализирани, действителният брой инфектирани ще е още повече, само че ще улеснят нещата. Ще можем да помогнем на лечебните заведения, когато сме оптимално ефикасни и имаме опция за бързо идентифициране, уединяване и надзор на доста по-голям брой пациенти, които са инфектирани “, сподели доцент Киров. 

„ Електронното направление софтуерно е готово. Проблемът е, че НЗОК тупа топката и бави нещата. Когато имаме карантиниран пациент и положението му се утежнява, има потребност от рентген, процедурата е комплицирана. Защо той да не може да отиде да си направи фотография, когато не знаеш какво е, тогава рискът е по-голям, само че когато знаеш, че индивидът е възпален, тогава може всички да се пазят задоволително. Проблем има и с рецептите, когато индивидът е под карантина “, добави той. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР